Bullit de carn a la menorquina

Bullit de carn a la menorquina

Bullit a la menorquina

Ingredients: més tradicionals per a fer un bon bullit són 400 g de xenc, un tros de carn de vedella amb os, 1/2 quilo de gallina, un peu de porc o 200 g de xulla, vuit patates senceres però pelades, 200 g de ciurons, quatre tomàtigues, una ceba, un bon tros de col, un manat d’herbes de sopa (àpi, xirivia, betaràvec, pastanagues, tem) i sal al gust, a més d’un tros de sobrassada i la pilota, d’uns 300 g, feta amb carn picada de porc i vedella, ou, pa ratllat, un poc de sobrassada i un gra d’all trinxat.

Elaboració: Dins una olla hi posarem uns tres o quatre litres d’aigua, a la que en fred hi afegirem els ciurons -el dia abans els haurem posat en remull-, les carns, la xulla o peu de porc, l’os de vedell, les verdures, les herbes i ho feim bullir un parell d’hores, per a després afegir- hi les patates i la col i ho deixem bullir mitja hora més. Aquesta recepta és per a fer el bullit a l’antiga, quan es feia dins una olla de terra i a foc de llenya, però a l’actualitat la podem fer amb l’olla a pressió, on hi podem posar tots els ingredients de cop i ho feim coure una mitja horeta.

De primer servirem la sopa, de segon les patates i els ciurons, i de tercer la carn bullida. Per a fer la sopa, traurem el brou de l’olla i el posarem dins una altra de més petita a la que hi afegirem els fideus prims, o el tipus de pasta que desitgem.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris