Temps de bullit Un dels plats més característics de l'hivern

El Bullit o Brou a Menorca és plat de la cuina casolana molt apte pels dies de fred i que no es troba a les cartes dels restaurants de l’illa, sinó de manera expontània als menús d’entre setmana. És per açò que des de fa uns anys PIME-Menorca fa una campanya de promoció del bullit i una sèrie de restaurants de Menorca fan que en temporada baixa els dimecres sigui dia de brou i recuperem aquest plat tan tradicional i tan nostro.

Tornar a reprendre les tradicions perdudes de les nostres àvies i mares que cada dia de la setmana tocava un plat diferent hauria de ser un dels objectius dels restaurants que aposten per a la conservació de la nostra cuina d’arrels, i d’aquesta manera oferir als seus clients una cuina casolana i d’acord amb les estacions gastronòmiques de l’any, tot apostant pels productes de proximitat.

El plat de Brou té una connotació de plat calent per un dia de fred, per això amb la baixada de les temperatures és més desitjable i a la vegada saludable. 

El bullit de Menorca, com la resta de bullits de les Illes i del Principat – com els “cocidos” de la Península- tenen de cada vegada més adeptes, i fora de la nostra illa són molts els restaurants que hi dediquen, com es va fer abans de Nadal a Menorca, un dia a la setmana a aquest plat de tres tombs.

 

 

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *