Formatjades de brossat

Les formatjades de brossat són pròpies de Ciutadella i no es fan a les altres poblacions de l’illa, que en el seu lloc fan crespells farcits de brossat. A l’igual que la formatjada de formatge, era pròpia dels dies d’abstinència, els Dijous i Divendres Sant.

Avui en dia podem trobar a diari aquestes elaboracions de l’antiga rebosteria menorquina d’ascendència àrab o jueva, als forns i pastisseries de l’illa.

FORMATJADES DE BROSSAT, RECEPTA DE CIUTADELLA

Pasta: 1.200 g de farina, 400 g de sèu de porc, 1 bon tros de llevat de forn, 1 got d’aigua calenta.

Ho pastarem ben bé fins aconseguir una pasta ben fina i forta. La posarem dins un ribell i la taparem amb un cànyem de cuina i la deixarem tovar de mitja hora a tres quarts.

Farciment: Mig quilo de brossat, 3 ous (muntarem a part els blancs), un quart de quilo de sucre, la pell d’una llimona ratllada i 2 cullerades de farina de força.

Elaboració:  Picarem la pell de la llimona amb un parell de cullerades de sucre i reservem.

Dins un ribell mesclarem el brossat, els vermells d’ou, el sucre i la pell de llimona ratllada i ho ben remenarem. Hi afegim els blancs d’ou a punt de neu i les dues culllerades de farina de força. Ens ha de quedar una pasta esponjosa. Hi ha qui afegeix més farina de força.

Per a fer les formatjades aprimarem dues bolles la mida d’un anou de la pasta de sèu que hem preparat. Una serà per a la base on damunt i posarem un parell de cullerades de la pasta de brosat i l’altre per a fer la tapadora. Les ratallarem amb el motllo de fer formatjades de brossat amb els talls perquè es farciment respiri. Les enfornarem de 25 a 30 minuts a foc mig. El temps de cocció dependrà del forn.

  1. Recepta de Margarita Monjo Marquès
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.