Formatjades de brossat

Formatjades de brossat

Les formatjades de brossat són pròpies de Ciutadella i no es fan a les altres poblacions de l’illa, que en el seu lloc fan crespells farcits de brossat. A l’igual que la formatjada de formatge, era pròpia dels dies d’abstinència, els Dijous i Divendres Sant.

Avui en dia podem trobar a diari aquestes elaboracions de l’antiga rebosteria menorquina d’ascendència àrab o jueva, als forns i pastisseries de l’illa.

FORMATJADES DE BROSSAT, RECEPTA DE CIUTADELLA

Pasta: 1.200 g de farina, 400 g de sèu de porc, 1 bon tros de llevat de forn, 1 got d’aigua calenta.

Ho pastarem ben bé fins aconseguir una pasta ben fina i forta. La posarem dins un ribell i la taparem amb un cànyem de cuina i la deixarem tovar de mitja hora a tres quarts.

Farciment: Mig quilo de brossat, 3 ous (muntarem a part els blancs), un quart de quilo de sucre, la pell d’una llimona ratllada i 2 cullerades de farina de força.

Elaboració:  Picarem la pell de la llimona amb un parell de cullerades de sucre i reservem.

Dins un ribell mesclarem el brossat, els vermells d’ou, el sucre i la pell de llimona ratllada i ho ben remenarem. Hi afegim els blancs d’ou a punt de neu i les dues culllerades de farina de força. Ens ha de quedar una pasta esponjosa. Hi ha qui afegeix més farina de força.

Per a fer les formatjades aprimarem dues bolles la mida d’un anou de la pasta de sèu que hem preparat. Una serà per a la base on damunt i posarem un parell de cullerades de la pasta de brosat i l’altre per a fer la tapadora. Les ratallarem amb el motllo de fer formatjades de brossat amb els talls perquè es farciment respiri. Les enfornarem de 25 a 30 minuts a foc mig. El temps de cocció dependrà del forn.

  1. Recepta de Margarita Monjo Marquès

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris