Cursos d’Enoaula a Ciutadella La formació en vins, part important del bon servei a la sala

Si volem donar un bon servei als visitants, una part molt important passa per la formació del personal, i en aquest cas en el personal de sala o menjador, per tal que conegui bé el món dels vins i no sols pugui aconsellar als clients, sinó que també aprengui les maneres de comportar-se, servir, decantar i tot allò que envolta el món dels sumiliers.

Un dels grans del vi a la sala, Xavi Nolla, ha retornat a Menorca amb els seus cursos d’Enoaula, organitzats amb la col·laboració de Vinum Menorca i l’Associació Balear de Sumiliers, per a formar als cap de sala, sumiliers i cambrers en l’art del coneixement i el servei dels vins, que és una part molt important d’un menú i complement de la bona cuina d’un determinat restaurant.

Enguany Enoaula no sols ha impartit el curs certificat d’especialista en vins, sinó que ha organitzat un seminari amb dos dels més grans del la cultura del vi a la sala, els que foren sumiliers del “Bulli” de Ferran Adrià, Ferran Centelles i David Seijas, que van oferir els seus coneixements, filosofia i manera de viure el món dels grans vins a un grup de 25 “privilegiats” que van conèixer a fons els grans vins i caves que es van servir en el que fou el millor restaurant del món.

Per altra banda, Xavi Nolla ha impartit  el seu curs d’especialista en vins, un curs bàsic i totalment necessari per a la formació no sols del personal d’hosteleria i restauració, sinó per tot aquell que vol tenir un coneixement ample del que és la viticultura i el món que l’envolta. Denominacions d’Origen, raïms, climatologia, metodologia, coupatge, història, vins nacionals i internacionals, el servei a taula, les funcions del sumilier, la figura del host, i saber elaborar fitxes que no sols ens permetin evaluar un vi, sinó que també a partir d’aquest vi cercar els plats que més apropiats en siguin, el que es coneix com a maridatge.

Formació, coneixement i servei, tres dels grans pilars que ha de tenir un bon professional a la sala, i tenir en compte que moltes vegades deixarem d’anar a un restaurant, no perquè el menjar ens agradi o no, sinó que moltes vegades s’hi deixa d’anar per un mal gest o un mal servei a la taula.

Menorca està apuntant com a destinació gastronòmica, tenim en marxa i consolidat el moviment de la nova cuina menorquina, hi ha els cuiners, la seva formació a escoles, i per tant cursos com aquest d’Enoaula són més que necessaris per a la formació i reciclatge de cambrers, caps de sala i sumiliers, el que en sí són les parts visibles, les que estan en permanent contacte amb el client.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.