L’oli d’Eivissa s’inclou al catàleg d’aliments tradicionals de les Balears

La Comissió dels Aliments Tradicionals de les Illes Balears, òrgan consultiu adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha aprovat la inclusió de l’oli d’Eivissa com un aliment tradicional en el seu Catàleg tal i com  es  publica al butlletí oficial de les Illes Balears de dia 30 d’octubre. Aquest catàleg es pot consultar a www.illesbalearsqualitat.es i consta de 22 productes tradicionals dels quals n’hi ha dos d’Eivissa, les herbes eivissenques i el vi. Ara s’hi sumarà l’oli d’Eivissa, que gràcies a l’elevat nombre d’hores d’insolació, te un elevat contingut en components aromàtics i poca acidessa.

S’entén que un aliment és tradicional de les Illes Balears quan se n’acrediti un mínim de trenta anys de producció, elaboració o comercialització a les Illes Balears, independentment del fet que estigui protegit o no amb una figura referida a l’origen o a la qualitat del producte. El cultiu de l’olivar i la producció d’oli estan estretament vinculats amb la història i la cultura d’Eivissa. Les referències històriques i les excavacions ja acrediten activitat oleícola l’any 450 aC.

Segons la informació estadística de l’Agrupació de Defensa Vegetal d’Eivissa, l’any 2017 la superfície d’olivar dedicada a la producció d’oli d’Eivissa va ser de 107 ha amb una producció de 440 t d’olives. L’any 2017 les cinc tafones van elaborar 24.674 litres d’oli.

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *