L’oli d’Eivissa s’inclou al catàleg d’aliments tradicionals de les Balears

La Comissió dels Aliments Tradicionals de les Illes Balears, òrgan consultiu adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha aprovat la inclusió de l’oli d’Eivissa com un aliment tradicional en el seu Catàleg tal i com  es  publica al butlletí oficial de les Illes Balears de dia 30 d’octubre. Aquest catàleg es pot consultar a www.illesbalearsqualitat.es i consta de 22 productes tradicionals dels quals n’hi ha dos d’Eivissa, les herbes eivissenques i el vi. Ara s’hi sumarà l’oli d’Eivissa, que gràcies a l’elevat nombre d’hores d’insolació, te un elevat contingut en components aromàtics i poca acidessa.

S’entén que un aliment és tradicional de les Illes Balears quan se n’acrediti un mínim de trenta anys de producció, elaboració o comercialització a les Illes Balears, independentment del fet que estigui protegit o no amb una figura referida a l’origen o a la qualitat del producte. El cultiu de l’olivar i la producció d’oli estan estretament vinculats amb la història i la cultura d’Eivissa. Les referències històriques i les excavacions ja acrediten activitat oleícola l’any 450 aC.

Segons la informació estadística de l’Agrupació de Defensa Vegetal d’Eivissa, l’any 2017 la superfície d’olivar dedicada a la producció d’oli d’Eivissa va ser de 107 ha amb una producció de 440 t d’olives. L’any 2017 les cinc tafones van elaborar 24.674 litres d’oli.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.