Àpat funerari a la Menorca romana Es celebrarà un menú funerari a càrrec de Núria Bàguena

El Museu de Menorca serà el lloc per a celebrar un dels principals rituals de l’antiga Roma relacionat amb el viatge dels morts.

Per preparar aquesta activitat s’han utilitzat diversos recursos de la història, la gastronomia i el patrimoni amb l’objectiu d’explicar com enterraven els morts els menorquins d’època romana. Per fer-ho utilitzarem l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

A partir dels objectes trobats a la necròpolis romana de Maó, coneguda com Magontana, es proposa entrar dins el món funerari romà i esbrinar en que consistien els seus rituals.

Un dels elements claus d’aquestes cerimònies eren els àpats funeraris com el que us oferim:

Menú funerari (+ info)

Olivades romanes o olives negres i verdes

Carbasses a la manera d’Alexandria

Pollastre amb prunes

Pastís de brossat romà

Mulsum, vi amb mel i pebre

La proposta del menú és de Núria Bàguena que al llarg del sopar  comentarà cada plat i explicarà com eren els àpats funeraris romans. La xef responsable de l’elaboració del menú és Maite Villamala de Baixa Van. Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb l’associació Fra Roger. Gastronomia i Cultura.

La visita guiada i sopar será el proper, divendres 2 de novembre de 2018 a les 20h. Es preveu una durada aproximada de 3 hores i és obert a tots els públics.
Cal inscripció prèvia i el preu és de 38 euros per persona.
Inscripcions a través de la  página web del Museu de Menorca, per telèfon 971350955 o per correu electrònic museu@museudemenorca.com

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.