Àpat funerari a la Menorca romana Es celebrarà un menú funerari a càrrec de Núria Bàguena

El Museu de Menorca serà el lloc per a celebrar un dels principals rituals de l’antiga Roma relacionat amb el viatge dels morts.

Per preparar aquesta activitat s’han utilitzat diversos recursos de la història, la gastronomia i el patrimoni amb l’objectiu d’explicar com enterraven els morts els menorquins d’època romana. Per fer-ho utilitzarem l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte.

A partir dels objectes trobats a la necròpolis romana de Maó, coneguda com Magontana, es proposa entrar dins el món funerari romà i esbrinar en que consistien els seus rituals.

Un dels elements claus d’aquestes cerimònies eren els àpats funeraris com el que us oferim:

Menú funerari (+ info)

Olivades romanes o olives negres i verdes

Carbasses a la manera d’Alexandria

Pollastre amb prunes

Pastís de brossat romà

Mulsum, vi amb mel i pebre

La proposta del menú és de Núria Bàguena que al llarg del sopar  comentarà cada plat i explicarà com eren els àpats funeraris romans. La xef responsable de l’elaboració del menú és Maite Villamala de Baixa Van. Aquesta activitat està organitzada conjuntament amb l’associació Fra Roger. Gastronomia i Cultura.

La visita guiada i sopar será el proper, divendres 2 de novembre de 2018 a les 20h. Es preveu una durada aproximada de 3 hores i és obert a tots els públics.
Cal inscripció prèvia i el preu és de 38 euros per persona.
Inscripcions a través de la  página web del Museu de Menorca, per telèfon 971350955 o per correu electrònic museu@museudemenorca.com

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *