Les croquetes, un petit plaer que ens ompl la boca

Les croquetes tenen els seus amants i els seus detractors i per a ser un art han d’acomplir una sèrie de requisits com per exemple que han d’estar elaborades amb ingredients de qualitat.

Han de tenir un perfecte equilibri entre els seus ingredients principals i la beixamel que els ha d’agrupar i donar-lis melositat.

El punt de fritura ha de ser perfecte, han de quedar cruixents per defora i meloses per dins, però mai crues o fredes. I si es fregeixen dins oli d’oliva es nota i molt, com també quan estan fetes de manera artesanal i fregides en paella, d’aquelles industrials fetes amb la fregidora que moltes vegades porta oli que ha passat per diferents mans, aliments i dies.

He de confessar que les croquetes m’encanten, i que hi ha llocs i també regions de culte per a provar-les. A Menorca qualsevol dels grans restaurants de la nova cuina menorquina en fan de meravelloses i si opten per a una regió, potser em decanto per les del País Basc, Euskadi, allà les croquetes són tot un art.

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.