Perlat dels Cellers Unió Un negre de la DO Montsant amb gran intensitat aromàtica

La DO Montsant ens ofereix grans vins negres on el raïm predominant són les garnatxes, com és el cas d’aquest “Perlat” dels Cellers Unió amb un coupatge de Garnatxa Negra, Samsó i Syrah que li proporciona una gran intensitat aromàtica a un vi que podem definir com a modern.

Ha estat envellit al llarg de mig any en botes de roure francès i americà, segons la seva varietat de raïm i ha acabat la seva criança en botella.

És un vi amb 90 punts Peñín; Medalla d’Agent al Grenaches du Monde; Plata al Vinalies 2015; Best Values al Wine & Spirits i Medalles d’Argent al Concurs Mundial de Bruxel·les i a l’AWC de Viena.

Nota de cata

  • Aspecte: Porpra i violeta intensos.
  • Nas: Aromes a fruits vermells madurs com els murtons i les groselles amb gran intensitat aromàtica. Trobam notes de vainilla pel seu pas en barrica nova i també hi trobarem notes de confitura que li aporta el Syrah.
  • Boca: Càlid, potent, persistent, sedós, elegant i amb un llarg postgust especiat propi dels vins del Montsant.

MARIDATGE

Acompanya taules d’embotits ibèrics i taules de formatges semi vells i vells o pintxos amb ibèrics.

Ideal també per als embotits, tant els menorquins com un cuixot, botifarró blanc o una sobrassada al caliu; com per acompanyar embotits ibèrics i catalans com un bull blanc, una secallona o una botifarra de pagès.

A la cuina ens anirà de meravella maridant-lo amb plats de vedella. Des d’un entrecot o un filet amb salsa de formatge de Binigarba aromatitzada amb ginebró a un fricandó de vedella vermella menorquina.

Bon amic dels plats de caça. Des d’un tords dins es tià, a un cóc amb cega com aquest de Santi Taura al Mon Restaurant de Felip Llufriu.

També ens anirà bé per acompanyar arrossos de guàtleres, tords i cegues amb esclata-sangs o arròssos amb bolets.

Ideal per acompanyar unes costelletes d’anyell de llet o de cabrit a la brasa com aquestes del Grill Es Caliu.

Marida a la perfecció amb cuixa o espatlla de be al forn com aquesta del restaurant de l’Hotel Bahia de Ciutadella.

Panderes de be, de bou o de porc li van a la perfecció, com també per acompanyar un bon variat com aquest del Bar Bananas de Ciutadella o assortiment de tapes tradicionals

Si voleu saber més o comprar aquest interessant vi dels Cellers Unió, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.