Pizzeria La Roma, un clàssic a forn de llenya Pertany al Grup Cafè Balear, sinòmim de qualitat i bon servei

La pizzeria La Roma va ser una de les primeres pizzeries que es van obrir a Ciutadella i la primera que es va ubicar al que fins feia pocs anys havia estat un forn de llenya, el que regentava la família Clar, pares del fundador de la pizzeria, el recordat Joan Clar, que ens va deixar ben jove en accident de trànsit.

Després d’uns anys La Roma passà a mans de Bep Caules, del Cafè Balear, que va mantenir l’esperit inicial de les pizzes al forn de llenya, però millorant-ne la qualitat i les especialitats, a més d’incorporar alguns dels plats del Balear, cosa que va fer que en poc temps aquest establiment ciutadellenc fos tot un referent a l’illa i considerada per a molts la millor pizzeria de Menorca.

La Roma segueix innovant, aportant noves creacions a la seva carta i, com sol passar, també hi és present el relleu generacional i Bep Caules des de fa uns anys ha confiat en el seu fill Francesc, després dels seus estudis d’hosteleria a Barcelona, la direcció de l’emblemàtica pizzeria, on es nota l’esperit de feina, servei al client i qualitat que des del principis han estat la característica principal d’aquest grup empresarial familiar, on tots estan sempre a peu de sala, servint les taules, recollint comandes i donant exemple de com s’ha de viure i estimar el món de la restauració.

Hi vam anar a sopar a principis de mes, després de passar els mesos d’estiu on es fa imprescindible a diari reservar taula. També tot l’any els caps de setmana.

D’entrant ens vam deixar seduir per una de les seves noves propostes, el seu carpacció de salmó  que és una meravella. Frescor, sabors, equilibri total entre els olis i les herbes com el fonoll, que el fan una recomanació que de segur seduirà als amants del salmó.

De segon tocava pizza, amb aquesta idea van anar a La Roma i vam optar per dues pizzes ben diferents,  per una banda tot un clàssic com és la quatre estacions, que amb el forn de llenya i els ingredients de qualitat està magnifica i demostra que els clàssics mai passen de moda si es fan bé.

L’altra pizza va ser una de les seves creacions més encertades i que és una de les pizzes que ha creat escola i seguidors, la seva pizza de gamba vermella de Ciutadella  -pescada amb l’embarcació familiar “Rosa Santa”- a l’allet que és una explosió de sabors, de mediterrania i de qualitat, tot demostrant que a bon preu també hi ha pizzes gourmet mereixedores d’estar qualificades com a nova cuina menorquina, perquè hi ha que destacar que els ingredients en aquesta pizza són frescos i en un 80% de l’illa.

Vam maridar el sopar amb un cava Summaroca que va estar excel·lent i que a més a més tenen a molt bon preu, com la majoria de vins de la seva carta, molt ben estructurada per a ser d’una pizzeria i a preus assequibles a totes les butxaques, cosa que moltes vegades és d’agraïr si volem fomentar la cultura del vi, tant nostra.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.