De Sí Chiquitin de la DO Calatayud Un negre biodinàmic, ecològic i natural per a la tardor

Els vins naturals i biodinàmics estàn de moda. Hi ha tot aquest moviment relacionat amb la natura i tornar a fer les coses com les feien els nostres majors. És per açò que aquesta setmana Vinum Menorca ens aporta el “De Sí Chiquitín”, del Celler Casa de Sí, de la DO Calatayud. Està elaborat amb Garnatxa negra de vinyes velles a la localitat d’Adered.

Com hem dit es tracta d’un vi procedent d’agricultura ecològica, biodinàmica i elaborat de manera artesanal. Fermentació amb llevats salvatges i els brots de rém sencers. Criança en àmfores i embotellat sense filtrar, ni clarificar.

Estam davant un vi negre sucós, fresc i sorprenent.

Nota de cata

  • Aspecte: Rosa maduixa amb tonalitats que ens recorden els gerds.
  • Nas: Fresc, elegant i equilibrat. Notes agradables de fruita madura com els gerds o les maduixes silvestres. Notes de fusta i tocs cítrics a més de florals.
  • Boca: Lleuger i equilibrat. Molt bo de beure, afruitat al paladar i amb un final notable.

MARIDATGE

Estam davant un vi amb molta fruita, àgil, lleuger i sucós que marida bé amb els formatges elaborats amb llet de vaca crua, com els de Menorca. Acompanyarà a la perfecció un formatge vell de Binigarba o el Binigarba amb romaní. Si optam per formatges semicurats, lliga bé amb la pastositat dels formatges de Bini Seguí i de Son Piris.

Potenciarà la senzillesa d’uns ous estrellats amb patates fregides i botifarró blanc.

Bona opció per als arrossos de carn, com el de llomillo de porc i esclata-sangs, o un arròs brut.

Acompanya taules d’embotits ibèrics i un cóc d’esclata-sangs amb sobrassada fregida.

Si voleu saber més o comprar aquest interessant vi biodinàmica elaborat a l’antiga pels Cellers Casa de Sí de la DO Calatayud, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *