Diàlegs i bones pràctiques al voltant del vi Més de cinquanta professionals participaran el dilluns 8 d’octubre en una jornada per parlar sobre estratègies de promoció i comercialització del Vi de la Terra Illa de Menorca

La Conselleria d’Ocupació i Projecció Econòmica del Consell Insular de Menorca ha preparat una jornada de treball per demà dilluns 8 d’octubre, dedicada a la comercialització del Vi de la Terra Illa de Menorca. Emmarcada dins el marc del programa de debat “Arrels, diàlegs amb la Biosfera”, reunirà a més de 50 professionals relacionats amb el sector de la viticultura, la gastronomia, la distribució i la comercialització de l’illa per tal contribuir a la generació d’idees i estratègies que contribueixin a millorar la visibilitat del vi que es produeix a Menorca en el sector de la restauració i l’hoteleria tant local com balear.

Una oportunitat de diàleg i de debat participatiu que es perseguia tant des de la Conselleria com des de la pròpia associació de productors Vi de la Terra Illa de Menorca i que ha tingut un èxit de convocatòria, esgotant les places disponibles.

Taula rodona i ponència 

El plat fort de la jornada serà la taula rodona on s’ha convidat al Conseller d’Agricultura del Cabildo de Lanzarote, Antonio Morales i a l’enòleg Alejandro Besay, Bodega la Geria, Lanzarote perquè puguin exposar les millors pràctiques que porten a terme els cellers canaris per arribar als consumidors.

“El model de Lanzarote pot ser molt il·lustratiu perquè el volum dels productors és similar al nostre i perquè compartim valors similars amb aquesta Illa que és també Reserva de la Biosfera. La idea de convidar-los va sorgir dels propis elaboradors menorquins i no vam tenir cap dubte que s’havia de fer” explica Miquel Company, Conseller d’Ocupació i Promoció Econòmica.

A la taula rodona prevista, a banda del propi Company també hi participarà Toni Salord, President de l’Associació de Productors Vi de la Terra Illa de Menorca i l’enòloga Merce Avellàn . La jornada, que es celebrarà a l’Hotel Rural Sant Ignasi començarà prèviament amb una ponència a càrrec de Margalida Ripoll, editora del diari on-line Balears Vadevi on farà una introducció de les diferents estratègies de mercat per a petites i mitjanes produccions en mercats locals del món del vi. I acabarà amb una cata de vins dirigida per l’enòleg Fernando Castán.

Promoció del producte local

La jornada de dilluns al voltant del món del vi forma part del programa “Arrels, Diàlegs amb la Biosfera” que ha endegat aquesta conselleria durant els darrers dos anys i que han aconseguit poder seure a la mateixa taula de treball elaboradors i restauradors per promocionar productes estratègics Made in Menorca com la carn o el peix de Menorca i generar vincles que han tingut com eix vertebrador la celebració de les dues edicions de la Fira Arrels.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.