Glárima Varietales Blanco Un blanc de noir de la DO Somontano

 data-srcset

Aquesta setmana us recomanam el que es coneix com un “blanc de noir”, que és quan un raïm negre, en aquest cas el Pinot Noir, del que en porta un 20% es vinificat en blanc. Aquest vi molt interessant, és el Glárima Varietales Blanco, dels Cellers Sommos. El seu coupatge és 40% de Chardonnay, 40% Gewürztraminer i 20% Pinot Noir. La criança de les varietats de raïm s’ha fet per separat en barriques de roure francès al llarg de 4 mesos. Passat aquest període s’ha fet l’ensamblatge final. Sommos Varietales Blanco és un vi original, amb un coupatge sumament innovador i a la vegada transgressor de la DO Somontano que realitza les seves veremes a la llum de la lluna.

Nota de cata

  • Aspecte: Groc pàl·lid amb reflexes verdosos.
  • Nas: És un explosió de flors blanques, pètals de rosa, notes cítriques i records a fruites tropicals, que acompanya un suau gust dolç especiat que li dona el seu pas en barrica i fruit de la criança molt ben integrat amb la fruita.
  • Boca: Frescor, elegància, equilibri i bona acidesa amb un elegant i persistent final. Cada varietat ens aporta els diferents matisos des del volum del Chardonnay a la frescor del Gewürstraminer, passant per l’estructura del Pinot Noir.

MARIDATGE

Estam davant un blanc molt especial, amb molta fruita i frescor. Ideal per acompanyar una sípa o un calamar a la planxa, com també peixos greixosos torrats com per exemple uns molls, una càntera o una morruda, que també podem cuinar al forn amb patates, a la menorquina, com també és el maridatge perfecte per a un perol de pop o unes ortigues de mar fregides amb seu de caldera o unes gambes al caliu fetes al carbó d’ullastre.

Ens anirà bé per acompanyar plats de pasta on no predomini la salsa de tomàtiga, com uns spaguetti amb gambes, all i pebre de banyeta o uns tallarins amb esclata-sangs, o uns spaguetti al nero di sepia amb salmó teriyaki com aquest de la fotografia del restaurant Diablito de Portals Nous.

Marida a la perfecció amb els rissotos italians i els arrossos tradicionals com una paella de conill, pollastre i verdures o un arròs dins es tià amb gambes i sípia, o per a donar frescor i acidessa a un arròs de tardor com el de tudons amb olives del restaurant Rels.

Si voleu saber més o comprar aquest vi blanc de coupatge innovador i a la vegada transgressor de la DO Somontano el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.