L’antic forn, cuina casolana i de mercat al cor del Raval de Barcelona El restaurant es troba a cinc minuts de les Rambles

Barcelona és no sols la capital més cosmopolita d’Europa, sinó que és de ben segur la seva capital gastronòmica. L’oferta és variada i pots trobar des de la cuina més tradicional a la més innovadora, passant per les cuines exòtiques del planeta.

Teniem però, ganes de menjar cuina catalana de veritat, fugir de les floritures i trobar un d’aquells restaurants clàssics, on es menjà de meravella i a molt bon preu. Ens vam moure des de les Rambles cap al barri del Raval, just a la part del darrera del Mercat de la Boqueria i ens va cridar l’atenció un establiment que ens recordà les antigues fondes o cases de menjars de la Barcelona dels anys 50 i 60, per la seva decoració i per la seva carta, que et convidava a provar la cuina catalana de sempre, la de la bona teca.

L’antic forn, com bé indica el seu nom està ubicat a un dels antics forns de pa de Barcelona, al número 28 del carrer Pintor Fortuny i la seva especialitat són els plats de cuina catalana, les carns i peixos a la brasa i en temporada els calçots, que per cert començarà el proper mes de novembre i s’allarga fins al mes de març. També hi ha un bon assortiment de tapes com per exemple les patates braves, les croquetes de carn d’olla, popets amb ceba, patates chips a la llimona, truita de patates o la coca de pa amb escalivada i anxoves, entre altres propostes.

El servei ens recorda a les antigues fondes, ja ho hem dit, i és amable i impecable.

Vam optar pel menú del dia. Ensalada, un primer, un segon, cafè o postre i una beguda per 14 euros.

A dins hi ha un bufet per a escollir la teva ensalada i després vas escollint les propostes del menú del dia, on vam escollir de primer un salmorejo a la cordobesa, simplement deliciós. Fresc, amb el seu punt ideal d’all i de vinagre, acompanyat de petits bocins de pernil Serrano i d’ou dur.

De segon uns sensacionals callos amb cigrons, cap i pota, que estaven de mort. El cambrer atent a que hi disfrutavem ens va portar una cistella de pa per a fer les corresponents mulles a la salsa. Equilibri entre el greix i el picant, els callos totalment nets, sense males olors… Dels millors que hagi menjat mai.

De postre un sorbet de llimona fet a casa, perquè a més de les postres típiques catalanes com el mel i mató, la crema de Sant Josep o crema catalana, tenen uns gelats casolans que són una meravella.

Senzillesa, bon producte, bon servei i molt bons preus en aquest restaurant barceloní que ha estat tot un descobriment i que de segur, en temps de calçots hi tornaré, i no sols per a provar les calçotades, sinó per gaudir, em vaig quedar amb les ganes quan vaig veure com ho servien a les taules del costat, les seves carns i peixos a la brasa, no a la planxa, i les seves recomanacions en tapes.

FITXA TÈCNICA

L’ANTIC FORN

Pintor Fortuny, 28
Barri del Raval
08001 – Barcelona (Barcelona)

Telèfon
93 412 02 86

HORARIS

Esmorzar de 9h a 13h.
Dinar de 13h a 17h.
Sopar de 20h a 24h.
Diumenges oberts.
Festius tancant.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *