L’antic forn, cuina casolana i de mercat al cor del Raval de Barcelona El restaurant es troba a cinc minuts de les Rambles

Barcelona és no sols la capital més cosmopolita d’Europa, sinó que és de ben segur la seva capital gastronòmica. L’oferta és variada i pots trobar des de la cuina més tradicional a la més innovadora, passant per les cuines exòtiques del planeta.

Teniem però, ganes de menjar cuina catalana de veritat, fugir de les floritures i trobar un d’aquells restaurants clàssics, on es menjà de meravella i a molt bon preu. Ens vam moure des de les Rambles cap al barri del Raval, just a la part del darrera del Mercat de la Boqueria i ens va cridar l’atenció un establiment que ens recordà les antigues fondes o cases de menjars de la Barcelona dels anys 50 i 60, per la seva decoració i per la seva carta, que et convidava a provar la cuina catalana de sempre, la de la bona teca.

L’antic forn, com bé indica el seu nom està ubicat a un dels antics forns de pa de Barcelona, al número 28 del carrer Pintor Fortuny i la seva especialitat són els plats de cuina catalana, les carns i peixos a la brasa i en temporada els calçots, que per cert començarà el proper mes de novembre i s’allarga fins al mes de març. També hi ha un bon assortiment de tapes com per exemple les patates braves, les croquetes de carn d’olla, popets amb ceba, patates chips a la llimona, truita de patates o la coca de pa amb escalivada i anxoves, entre altres propostes.

El servei ens recorda a les antigues fondes, ja ho hem dit, i és amable i impecable.

Vam optar pel menú del dia. Ensalada, un primer, un segon, cafè o postre i una beguda per 14 euros.

A dins hi ha un bufet per a escollir la teva ensalada i després vas escollint les propostes del menú del dia, on vam escollir de primer un salmorejo a la cordobesa, simplement deliciós. Fresc, amb el seu punt ideal d’all i de vinagre, acompanyat de petits bocins de pernil Serrano i d’ou dur.

De segon uns sensacionals callos amb cigrons, cap i pota, que estaven de mort. El cambrer atent a que hi disfrutavem ens va portar una cistella de pa per a fer les corresponents mulles a la salsa. Equilibri entre el greix i el picant, els callos totalment nets, sense males olors… Dels millors que hagi menjat mai.

De postre un sorbet de llimona fet a casa, perquè a més de les postres típiques catalanes com el mel i mató, la crema de Sant Josep o crema catalana, tenen uns gelats casolans que són una meravella.

Senzillesa, bon producte, bon servei i molt bons preus en aquest restaurant barceloní que ha estat tot un descobriment i que de segur, en temps de calçots hi tornaré, i no sols per a provar les calçotades, sinó per gaudir, em vaig quedar amb les ganes quan vaig veure com ho servien a les taules del costat, les seves carns i peixos a la brasa, no a la planxa, i les seves recomanacions en tapes.

FITXA TÈCNICA

L’ANTIC FORN

Pintor Fortuny, 28
Barri del Raval
08001 – Barcelona (Barcelona)

Telèfon
93 412 02 86

HORARIS

Esmorzar de 9h a 13h.
Dinar de 13h a 17h.
Sopar de 20h a 24h.
Diumenges oberts.
Festius tancant.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.