La Boqueria i els seus encants Turisme, producte i gastronomia al mercat més visitat de Barcelona

Ahir vam ser a Barcelona per a fer un curs de “reciclatge” periodístic, que de tant en tant va bé i més quan el professor, Carles Singla, és el titular de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Però a més d’aquest curs, necessari i interessant, el que no puc deixar de fer cada vegada que vaig a Barcelona és visitar el Mercat de la Boqueria, i més quan el curs l’he fet al barri del Raval, a 5 minuts del mercat de les Rambles.

Carns, embotits, fruites, verdures, peix… els productes del mercat tradicional, el que podríem dir producte local conviu per una banda amb les fruites exòtiques, els batuts i smothies que tant de moda estàn, i també amb els nous talls de carn, les espícies, els fruits secs i un batibull que fan de La Boqueria com la versió catalana i de mercat del Gran Bazar de qualsevol capital àrab.

Colors, sabors, olors… Anar a La Boqueria es gaudir, ensumar, fotografiar, viure un ambient cosmopolita entre verduleres i peixateres, cansaladers i restauradors… És formar part d’aquesta nova fauna d’instagramers i de turistes japonesos amb la seva càmera o el telèfon digital a mos. És descobrir un nou concepte de mercat, on potser l’oferta complementaria de la restauració és ara el protagonista principal.

Els clàssics

Si tens sort podràs trobar un lloc a les barres del Pinotxo on el seu propietari, en Juanito, elabora plats i tapes amb productes que compra diariament a La Boqueria. Hi trobaràs clàssics de la cuina i tapeo catalans com el cap i pota, les favetes tendres amb sípia, ciurons amb xipirons, les gambes de Palamós a la graella, els seus callos que tenen fama a tota Barcelona, aguiat de carn de vedella… o unes seques amb botifarra.

Un altre lloc de culte, aquest per a la gent més jove i amants de la bona teca és el  Ramblero. Cuina de proximitat que va des de les tapes catalanes com la botifarra de Vich, les faves a la catalana, ous amb bolets i foie, anxoves de l’Escala, empedrat de mongetes amb llagostins, escalivada, esqueixada de bacallà, patates braves… a més d’un bon assortiment de peix i marisc del dia comprat a les peixateries del mercat on tenen merescuda fama les seves graellades de peix i el peixet fregit del Port de la Selva, a més dels calamars a la romana.

Hi ha altres petits restaurants o barres que  conviuen amb les paredetes del mercat que t’ofereixen des de sushi, fish & chips, fritures, broquetes, batuts, sucs de fruita tropical, fruita tallada i pelada… Mercat, expectacle, diversitat, cosmopolitisme… Simplement és La Boqueria, una volta al món sense sortir de les Rambles, i sabràs perquè diuen que aquest mercat barceloní és el millor mercat del món.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.