Tortada d’ametlles imperial Aquesta és la tortada adornada amb merenga i cideres confitades

Ingredients: Mig quilo d’ametlles picades, mig quilo de sucre, mitja clovella de llimona ratllada, 8 ous i un pols de canyella en pols.

Elaboració: Dins un ribell mesclar molt bé les ametlles amb la pell de llimona ratllada i la canyella en pols.

Batrem els vermells d’ou -reservam les clares- i poc a poc hi anam afegint el sucre fins aconseguir que els vermells facin com una sabonera. Llavors hi afegim les ametlles picades amb la pell de llimona i la canyella i ho ben remenam i mesclam amb els ous amb una cullera de fust. A part batrem quatre blancs a punt de neu i, quan la merenga sigui forta l’anam afegint a la mescla anterior anant molt alerta.

Untarem un motllo amb un poc de mantega i un poc de farina -espolsarem la que no s’hagi aferrat-. Posarem la pasta dins el motllo hi ho enfornam a 120 graus al llarg d’una horeta. La tortada estarà cuita quan hi fiquem un escuradents o una agulla i la traguem neta.

Un cop cuita la deixam refredar i la treim del motllo i l’adornarem bé amb sucre floreti o bé amb merenga -que farem amb els tres blancs restants-, cideres confitades i confitets de plata. Si optau pel guarniment de merenga ho enfornarem de nou a 100 graus uns 5 minuts o fins que la merenga hagi agafat un poquet de color.

Fotografia: David Arquimbau

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.