Tortada d’ametlles imperial

Aquesta és la tortada adornada amb merenga i cideres confitades

Tortada d’ametlles imperial

Ingredients: Mig quilo d’ametlles picades, mig quilo de sucre, mitja clovella de llimona ratllada, 8 ous i un pols de canyella en pols.

Elaboració: Dins un ribell mesclar molt bé les ametlles amb la pell de llimona ratllada i la canyella en pols.

Batrem els vermells d’ou -reservam les clares- i poc a poc hi anam afegint el sucre fins aconseguir que els vermells facin com una sabonera. Llavors hi afegim les ametlles picades amb la pell de llimona i la canyella i ho ben remenam i mesclam amb els ous amb una cullera de fust. A part batrem quatre blancs a punt de neu i, quan la merenga sigui forta l’anam afegint a la mescla anterior anant molt alerta.

Untarem un motllo amb un poc de mantega i un poc de farina -espolsarem la que no s’hagi aferrat-. Posarem la pasta dins el motllo hi ho enfornam a 120 graus al llarg d’una horeta. La tortada estarà cuita quan hi fiquem un escuradents o una agulla i la traguem neta.

Un cop cuita la deixam refredar i la treim del motllo i l’adornarem bé amb sucre floreti o bé amb merenga -que farem amb els tres blancs restants-, cideres confitades i confitets de plata. Si optau pel guarniment de merenga ho enfornarem de nou a 100 graus uns 5 minuts o fins que la merenga hagi agafat un poquet de color.

Fotografia: David Arquimbau

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris