Pilotes amb tomatigat

Un dels plats més comuns de la cuina menorquina

Pilotes amb tomatigat

Avui us oferim la recepta de les pilotes amb tomàtigat, una elaboración tradicional, però que és relativament nova a la nostra cuina, ja que la salsa de tomàtiga es comença a elaborar a partir del segle XVIII i principis del XIX a la nostra illa.

Pilotes amb tomatigat

Ingredients per a les pilotes: 500 g de carn picada de vadell, 1 ou, 75 g de ceba pi- cada, all i julivert picats, tem, oli, dues cullerades de farina, 100 g de pa ratllat.

Elaboració: Farem les pilotes, que han de ser d’un 3,5 cm de diàmetre -també les podem comprar fetes- amb els ingredients apuntats menys l’ou.

Ingredients per a fer el plat: 1/2 quilo pilotes, 1 ceba, 1 pebre verd, 1 quilo i mig de tomàtigues madures, 6 grans d’all, julivert, sucre, una fulla de llorer, pebre negre i sal.

Primer de tot sofregirem les pilotes, salpebrades, dins un tià de terra amb oli d’oliva fins que quedin ben daurades. Les reservam dins una safra i dins el mateix tià farem un so- fregit amb la ceba i la fulla de llorer, el pebre verd, l’all i les tomàtigues ben capolades.

Hi afegim una cullerada de sucre -per matar l’amargor de les tomàtigues- i deixem que coguin i es confiti la salsa. Hi afegim les pilotes que teníem reservades.

És un plat que si es deixa reposar un parell d’horetes és més bó que menjat al moment.

Tant es pot menjar al natural o tornat a escalfar.
Per acompanyar tindrem al mig de la taula un bon plat de patates fregides amb alls i fulles de llorer.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris