Baleària

S-naia 2017 Un vi fresc, explosiu i exòtic

Aquesta setmana us recomanam un vi fresc, explosiu i exòtic, el S-naia 2017 elaborat per Bodegas Naia a La Seca, població considerada el Grand Cru de la DO Rueda, on s’hi troben les vinyes més antigues d’aquesta Denominació d’Origen, algunes d’elles amb 130 anys de vida. El S-naia és un monovarietal 100% Sauvignon Blanc, on s’han esperat gairebé dues dècades per a els ceps estiguessin a punt per a fer un gran vi, que de segur els enamorarà des del primer glop. Un vi madur, estructurat i amb una gran persistència.

Nota de cata

  • Aspecte: Groc verdós, molt atractiu en copa.
  • Nas: Aromàtic, amb notes florals, herba acabada de segar i subtils notes a fruites tropicals. També hi podem trobar records a fulles de tomatiguera
  • Boca: Saborós, fresc, elegant… amb tots els matisos dels grans Sauvingnons Blancs. Refrescant i persistent.

MARIDATGE

Estam davant un vi ideal per acompanyar plats de peix i de marisc, tant els tradicionals de la nostra cuina marinera i mediterrània com també per acompanyar plats de cuines exòtiques com la japonesa i asiàtica, com la Nikkei que fusiona la cuina nipona amb la peruana.

Maridarà a la perfecció amb un tàrtar de gamba vermella de Ciutadella o un tàrtar d’escorbai, de rap o de qualsevol peix blanc pescat a la nostra illa. Company ideal per a unes ostres o unes escopinyes al natural. Disfrutarem d’ell amb uns escamarlans a la planxa o un llobarro a la sal.

Si ens agrada la cuina asiàtica, és el vi ideal per a una nit de sushi amb el sashimis i tàrtars de tonyina vermella o de salmó salvatge. A la cuina Nikkei ens anirà a la perfecció amb els tiraditos, ceviches i pels més atrevits la llet de tigre o el pop al tamarindo o les pilotes d’escamarla amb salsa “Tokio”, per a posar-ne uns exemples.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.