Coques lletges, les coques que fèien les nostres àvies Recepta antiga del receptari dels Salort de Ciutadella

Ingredients: Una lliura i mitja (600 g) de farina de força, una lliura (400 g) de patata que hem de pesar abans de pelar-la i bullir-la, mitja lliura (200 g) de sucre, mitja lliura (200 g) de llevat de cóc (llevat vell) – si empram de forner de 30 a 50 g -, dos ous sencers i quatre unces (130 g) de mantega o sèu (saïm) o bé dues unces (66 g) de sèu de porc i dues de mantega de vaca cuita.

Elaboració: Dins un ribell hi posam el llevat i els ous i ho batrem ben bé fins que quedi finet. Tot seguit hi afegim el sucre i tornam a batre fins que es fongui. Després hi posam la farina i la patata bullida que haurem ben aixafat amb una forquilla -mai heu d’aixafar la patata amb el turmix o el robot de cuina perquè quedarà xicletosa- i la mantega i/o sèu o bé la meitat de cada. Deixem tovar una horeta i mitja o dues com a mínim tapada i a un lloc teb, que no hi hagi corrents d’aire. Hi ha que les deixa reposar tot un vespre per a fer les coques ensoldemà matí. Després posarem la pasta damunt dues plates d’enfornar -poden sortir dues coques- i tornem a deixar tovar. El secret de les coques lletges és que han d’estar ben toves abans d’enfornar-les.

Quan hagin ben tovat, les guarnim de sucre, de fruites com per exemple aquesta d’albercocs i cideres o si volem podem fer una coca amb sobrassada. També hi podem posar sobrassada i figues per exemple -que lliguen bé donant el característic dolç i salat que ens agrada als menorquins- i les enfornam a forn ben fort de 180 a 200 graus uns 30 o 40 minuts.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.