Es Bruc, un dels millors xiringuitos de platja de les Balears Bon menjar amb una excel·lent relació qualitat preu

Entram al mes d’agost i la calor es fa notar… Ens fa ganes estar en remull i per açò ens hem dirigit cap a l’urbanització de Sant Tomàs, a la costa sud de Menorca al municipi d’Es Migjorn Gran amb les ganes de disfrutar d’un dia de platja a Binigaus, i de pas dinar o sopar a un dels millors xiringuitos de platja de les Illes Balears, Es Bruc, amb dècades d’experiència, bon servei, bon menjar i bons preus.

La seva carta és extensa, hi trobarem des de plats combinats a plats de cuina menorquina, tot passant per a bones carns i peixos de l’illa a la graella de carbó, i també bones opcions pel si el que ens vé de gust és dinar  o sopar a base de tapeo.

Hi hem anat a dinar i hem compartit a taula una ensalada de la casa, grossíssima i amb ingredients de molta qualitat, entre ells la porció de tonyina blanca o bonítol del nord en oli d’oliva. Ensalada complerta, refrecant i com marca de la casa, abundant.

Hem seguit amb uns musclos a la marinera, molt ben elaborats i servits en un recipient que ens fa dubtar si es tracta d’una olla petita de les que les nostres àvies hi servien la vianda o bé es tracta d’una rèplica dels antics orinals de ferro. De totes maneres original, abundant i sobre tot bo, molt bo.

Per acabar aquest dinar de platja hem optat per a un dels plats estrella de la casa, la seva fritura de peix i marisc amb calamars, gambes vermelles de Menorca, sardineta i xipirons. Aquest és un dels plats amb més demanda, juntament amb el peixos a la graella de carbó, que el cuinen de manera magnífica -ho van comprovar a la taula del costat- i pels amants de les carns, la seva mitjana de vedella de Menorca, que més que mitjana és sencera.

Hi ha una encertada carta de vins, però avui hem optat per al “tinto de verano” que ha entrat de meravella.

Queda pendent anar-hi a sopar una nit de finals d’agost, potser la de la lluna plena. El lloc s’ho val i el que oferèixen també.

La mateixa família disposa d’un altre xiringuito a l’Arenal de Son Saura o Son Parc, que es diu “Es Bruc Nord” del que també en tenim bones referències.

FIXTA TÈCNICA

Preu mitjà: 15-25 euros

Cuina: Menorquina, espanyola, opcions per a vegeterians i vegans. També plats sense glúten.

Especialitats: Fritura de peix i marisc, carn i peixos a la brasa.

Ambient: Familiar. Hi ha des de turistes a persones de l’illa.

Situació: Damunt la platja de Sant Tomàs. Disposa d’aparcament pròpi. Obert gairebé tot el dia i fins a la matinada.

Telèfon de reserves: +34 971 37 04 88

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.