Truita amb marrania És una de les truites pròpies de la gastronomia menorquina

Ingredients: 1 ceba, 1 carabassonet, 1 albergínia, 1/2 pebre vermell, 1/2 pebre verd, 2 grans d’all, 1 patata grossa, mitja dotzena d’ous, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Netejarem l’albergínia, llevam els capolls, la pelam, la salam i la deixem reposar mitja horeta dins un colador. Passat aquest temps la passem d’aigua i la tallem a daus. Tot seguit els fregirem dins la paella amb una mica d’oli d’oliva fins que quedin ben tendres. Millor si teniu la paella tapada. Un cop fregits els reservem a part. Seguidament pelam la ceba i a tallam a rodelles o bocinets ben fins, els salam i els fregim dins una paella amb quatre cullerades d’oli d’oliva. Quan sigui ben dauradeta i comenci a transparentar la treim i la reservam amb els daus d’albergínia. Mentres es couen les albergínies netejarem els carabassonets, eliminam els capolls i els tallem a daus, sense pelar-los i els posarem al foc dins la mateixa paella amb un raig d’oli i saltejarem els carabassonets i si veim que esquitxem molt la tapam. Un cop estiguin llests els afegim al bol on hi haurà la ceba i les albergínies. Ara és el moment de fregir els pebres, amb una miqueta més d’oli i tallats a bocinets de la mida d’una ametlla. Un cop fregits els posam amb la resta de les verdures.

Afegim oli suficient a la paella i fregirem la patata que tindrem pelada, neta i tallada a cantells. La posam al bol, ho ben salam tot, remenam, afegim els ous batuts, ben remenam i tindrem una paella al foc amb unes cullerades d’oli d’oliva i feim la truita de la manera acostumada. Hem d’anar alerta al donar-li la volta perquè no se’ns rompi. Ens ha de quedar gruixadeta i ben feta, encara que sucosa per dins.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.