Truita amb marrania És una de les truites pròpies de la gastronomia menorquina

Ingredients: 1 ceba, 1 carabassonet, 1 albergínia, 1/2 pebre vermell, 1/2 pebre verd, 2 grans d’all, 1 patata grossa, mitja dotzena d’ous, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Netejarem l’albergínia, llevam els capolls, la pelam, la salam i la deixem reposar mitja horeta dins un colador. Passat aquest temps la passem d’aigua i la tallem a daus. Tot seguit els fregirem dins la paella amb una mica d’oli d’oliva fins que quedin ben tendres. Millor si teniu la paella tapada. Un cop fregits els reservem a part. Seguidament pelam la ceba i a tallam a rodelles o bocinets ben fins, els salam i els fregim dins una paella amb quatre cullerades d’oli d’oliva. Quan sigui ben dauradeta i comenci a transparentar la treim i la reservam amb els daus d’albergínia. Mentres es couen les albergínies netejarem els carabassonets, eliminam els capolls i els tallem a daus, sense pelar-los i els posarem al foc dins la mateixa paella amb un raig d’oli i saltejarem els carabassonets i si veim que esquitxem molt la tapam. Un cop estiguin llests els afegim al bol on hi haurà la ceba i les albergínies. Ara és el moment de fregir els pebres, amb una miqueta més d’oli i tallats a bocinets de la mida d’una ametlla. Un cop fregits els posam amb la resta de les verdures.

Afegim oli suficient a la paella i fregirem la patata que tindrem pelada, neta i tallada a cantells. La posam al bol, ho ben salam tot, remenam, afegim els ous batuts, ben remenam i tindrem una paella al foc amb unes cullerades d’oli d’oliva i feim la truita de la manera acostumada. Hem d’anar alerta al donar-li la volta perquè no se’ns rompi. Ens ha de quedar gruixadeta i ben feta, encara que sucosa per dins.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *