Coca amb pebres a l’antiga

 data-srcset

Ingredients: Mig quilo de farina, 25 g de llevat de forner, dos ous, 50 g de mantega, 50 g de sèu de porc, un gotet d’oli d’oliva i mig gotet d’aigua teba.

Per al farciment: Un quilo i mig de pebres vermells de Menorca ben grossos i polits, 5 grans d’all ben sans, 100 g de sucre per espolsar damunt els pebres.

Elaboració: Dins un ribell hi posam el dos ous i els remenam amb el llevat fins que s’- hagi fos. Seguidament i posam el mig gotet d’aigua teba i seguim batint amb el llevat i els ous i poc a poc hi anam afegint -per aquest ordre- l’oli, la mantega i el sèu de porc i des- prés la farina. Pastarem fins que comenci a fer bimbolletes.

Estenem la pasta damunt una llauna d’enfornar de parets altes, almanco dos centíme- tres, que haurem untat de sèu o d’oli. Posam allà la pasta, la tapam amb un cànyem de cuina i la deixem tovar tota la nit. Estarà a punt quan hagi pres un color crema.

Ensoldemà torrarem els pebres vermells al forn untats amb un poc d’oli d’oliva. Els deixem una mitja horeta. Els treim, els embulicam amb paper d’estraça o de diari i els deixem refredar. Quan siguin tebs, l’efecte del paper farà que siguin més bons de pelar.

Els pelam, llevam i retiram les pipides i els tallarem a tires, els tremparm amb oli i els alls laminats i després els col·locarem damunt la coca formant com una gelosia en forma de rombes i ho ben espolsam de sucre. Tindrem calent el forn a 200 g, hi posam la coca, da- vallam a 180 graus i enfornam una mitja horeta o tres quarts d’hora tot vigilant el forn perquè no se’ns cremi al damunt o davall i l’enmig quedi cru.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.