Fideus amb gambes i sípia

Fideus amb gambes i sípia

Ingredients: 1/2 quilo de gambes mitjanes, 1 sípia fresca de Menorca, 500 g de fideus de fideuà, 100 g de fesolets, 1 pebre verd, 4 grans d’all, 4 tomàtigues de ramellet, all i julivert picats, safrà, sal, aigua i oli d’oliva.

Elaboració: Dins un tià de terra amb oli d’oliva sofregim les gambes i les reservam a part. A continuació, amb el mateix oli, sofregim la sípia, a la peixateria ens l’hauran netejada i tallada a bocins, i, quan comenci a amollar els sucs, hi posam els ingredients del sofregit tallats ben fins i els deixam confitar uns 10 minuts amb la sípia. Recordem que cada vegada que afegim un ingredient al tià l’hem de salar un poquet.

Quan el sofregit s’hagi ben confitat, hi afegim els fesolets, deixam que s’impregnin del sofregit i ja hi podem posar l’aigua fins que arranqui el bull. Quan comenci a bullir hi posam els fideus, el safrà i la picada d’all i julivert i ho anam remenant en tot moment, a foc dolç, el temps indicat pel fabricant de la pasta. Quan hi quedin 5 minuts, hi afegim les gambes i un cop hagi passat el temps de cocció ho portam a taula i servim el plat.

Nota: Podeu emprar altres fideus més prims, si voleu.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris