Pop amb cebes

Ingredients:un pop d’un quilo, més o manco, 1 quilo de cebes, 2 pebres verds, 2 fulles de llor, 4 alls, 1 copa de vi blanc sec, pebre bo, oli d’oliva i sal.

El pop que hem d’emprar per fer aquesta recepta l’haurem tingut congelat tres o quatre dies com a mínim, i el vespre abans de cuinar-lo el descongelarem a temperatura d’ambient o a la part baixa de la gelera.

Un cop tinguem el pop descongelat, posarem una olla amb aigua i sal al foc i quan bulli hi escaldarem el pop tres o quatre vegades. Després el deixarem bullir una mitja hora. Seguidament el traurem de l’olla i el tallarem a bocins de tres o quatre centímetres i els reservarem en calent.

Dins un tià de terra, amb un bon raig d’oli hi posam les cebes tallades a rodelles i les salpebram, deixam que es confitin a foc lent i després hi afegim el pebre verd i els alls tallats a dauets i els trossos de pop. Hi afegim la copa de vi blanc i deixam que cogui a poc a poc. Si veim que es beu el suc, hi podem afegir més vi o aigua. De tant en tant ho anem remenant per tal que no s’aferri. Ha de coure ben bé una hora per tal que la ceba es ben fongui i el pop sigui ben fluix.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris