Caldera de llagosta de Fornells

Ingredients: 2 quilos de llagosta, 1 quilo de tomàtigues d’estiu, 1 ceba grossa, 1 pebre verd, 4 grans d’all, una branqueta de julivert, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins un tià de terra amb oli d’oliva sofregirem la ceba i el pebre verd tallat el més petit que puguem. Ho sofregim fins que la ceba comenci a transparentar hi afegim les tomàtigues ratllades, sense pell ni pipides. Ho deixarem sofregir cinc minuts, ho posam dins un ribell o recipient fondo i ho passarem pel passapuré.

Ho tornam a posar dins el tià de terra, que haurem fet net i eixugat i hi afegim un plat i mig d’aigua per comensal, més quatre pel bull.

Damunt una post de llenya tallarem la llagosta, xaparem els caps per la mitat i la coa aprofitant les juntes. En reservem els fetges, el corall i els sucs que hagi amollat en fresc, perquè no es facin malbé. Quan el tià hagi agafat el bull hi ficam la llagosta i la deixem bullir mitja horeta a foc ben dolç amb el tià tapat. Apagam el foc i ho deixem reposar de 3 a 4 hores.

Uns vint minuts abans de servir, tornarem a posar el tià al foc i just comenci a calentar-se hi ficam la picada que haurem fet amb el corall, els fetges i els sucs amb un parell de grans d’all i unes fulles de julivert. Hi ha qui ho emulsiona dins un morter amb oli d’oliva com si es tractés d’una maonesa.

Tastem de sal i corregim si fa falta. Just que comenci a fer aquella sabonereta prèvia al bull, apagam el foc i portem el tià a la taula i servim dins plats fondos on hi tindrem unes llesques de pa de pagès sec que escaldarem amb el suc.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.