Les pilotes de peix de Fra Roger Cuinades pel gran mestre de la cuina menorquina, Miquel Mariano

Un plat de pilotes de peix, recepta núm. 111 del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, adaptada per Miquel Mariano Vadell, antic xef del restaurant Ca n’Aguedet.

Ingredients (PER A 5 PERSONES) : • 400 g de peix (preferible anfòs) • 100 g de formatge tendre • 70 g de molla de pa • 4 ous • Suc de mitja llimona • Herba sana • Julivert • Safrà, clavell d’espícia i pebre bord • Oli d’oliva • Vinagre • 1litre i mig d’aigua

Elaboració: Es neteja el peix, es fileteja i es capola juntament amb el formatge. Llavors s’hi afegeix la molla de pa, l’herba sana i el julivert (que s’hauran ben picat amb un ganivet) i dos ous sencers. Tot ben mesclat. Els vermells dels altres dos ous es reserven a part. Acte seguit s’agafen 4 o 5 brins de safrà, es saltegen suaument dins d’una paella i, dins d’un morter, es ben piquen juntament amb mig clavell, una mica de pebre bord, un rajolí d’oli d’oliva i un pessic de sal. Llavors, amb les mans untades de vinagre, es fan les pilotes i es deixen bullir durant un quart d’hora. Per a elaborar la salsa es piquen, dins d’un morter, 5 o 6 brins de safrà, mig clavell i un pessic de sal. Llavors es tira dins l’aigua del bollit i, finament, s’hi afegeixen els dos vermells d’ou que tenim reservats. Com a toc final, s’hi afegeix el suc de mitja llimona. Miquel Mariano Vadell fa les següents recomanacions a l’hora de fer el plat: si la salsa queda molt aigualida i, per a evitar-ho, es recomana afegir-hi una cullerada de “Maizena”; amb la finalitat de donar major gust al plat. Es recomana aprofitar les espines del peix a l’hora de bullir les pilotes.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.