Els frankfurts i les hamburgueses de l’Alaska Un dels darrers quioscs gastronòmics i lloc de culte a Palma

El quiosc Alaska a la plaça des Mercat de Palma, al costat de Carrer Unió i a poques passes de la plaça de Ses Tortugues, o bé del Teatre Principal i del Gran Hotel, és poter el darrer quiosc gastronòmic que queda a la capital de les Illes. Fins i tot s’ha parlat en varies ocasions del seu enderroc, però el que és cert és que forma part del paissatge urbà de Palma i és un lloc de culte de molts de palmesans i turistes per anar a provar els seus entrepans o panets de llom, llom amb formatge, pernil salat… però les seves estrelles segueixen sent els seus frankfurts o hot dogs i les seves hamburgueses, que han seduit a generacions i generacions de mallorquins i mallorquines.

El Kiosko Alaska és aquell lloc que sembla anclat en els anys 50 i 70 i que ens recorda més a un establiment dels carrers de qualsevol estat americà, que a un quiosc mediterrani. De fet era també un dels llocs de culte i reunió dels marines americans quan els portavions i fragates de la USS Navy feien aturada a Palma.

Avui a foodies on menorca recordam aquest lloc que ens pot arribar a traslladar per la seva estètica a qualsevol pel·licula americana independent o bé a les escenes dels grans cineastes i paisagistes urbans del sèptim art, perquè a l’Alaska, no sols menjarem bé i a bon preu, sinó que gaudirem d’allò que se’n diu fast-good o street-food, de qualitat, i fins i tot ens podrem topar al nostre costat amb alguna estrella del firmament de Hollywood, o sentir-mos protagonistes de les seves pel·lícules.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.