Els frankfurts i les hamburgueses de l’Alaska

Un dels darrers quioscs gastronòmics i lloc de culte a Palma

Els frankfurts i les hamburgueses de l’Alaska

El quiosc Alaska a la plaça des Mercat de Palma, al costat de Carrer Unió i a poques passes de la plaça de Ses Tortugues, o bé del Teatre Principal i del Gran Hotel, és poter el darrer quiosc gastronòmic que queda a la capital de les Illes. Fins i tot s’ha parlat en varies ocasions del seu enderroc, però el que és cert és que forma part del paissatge urbà de Palma i és un lloc de culte de molts de palmesans i turistes per anar a provar els seus entrepans o panets de llom, llom amb formatge, pernil salat… però les seves estrelles segueixen sent els seus frankfurts o hot dogs i les seves hamburgueses, que han seduit a generacions i generacions de mallorquins i mallorquines.

El Kiosko Alaska és aquell lloc que sembla anclat en els anys 50 i 70 i que ens recorda més a un establiment dels carrers de qualsevol estat americà, que a un quiosc mediterrani. De fet era també un dels llocs de culte i reunió dels marines americans quan els portavions i fragates de la USS Navy feien aturada a Palma.

Avui a foodies on menorca recordam aquest lloc que ens pot arribar a traslladar per la seva estètica a qualsevol pel·licula americana independent o bé a les escenes dels grans cineastes i paisagistes urbans del sèptim art, perquè a l’Alaska, no sols menjarem bé i a bon preu, sinó que gaudirem d’allò que se’n diu fast-good o street-food, de qualitat, i fins i tot ens podrem topar al nostre costat amb alguna estrella del firmament de Hollywood, o sentir-mos protagonistes de les seves pel·lícules.