La gastronomia a les celebracions i festes de Menorca Les festes de Sant Joan de Ciutadella obren el calendari de les festes d'estiu a Menorca

Les festes de Sant Joan de Ciutadella són les que obren l’estiu i el recorregut de festes on el cavall és el protagonista.

A Ciutadella els plats més típics de la festa eren: Per a berenar i fer la bereneta l’ensaïmada amb xocolata cuita, a més del pa de pagès  amb companatge, els panets de Viena amb sobrassada, els rubiols de picadillo, les coques amb tomàtiga, coques amb pebres o amb sofregit, a més de les coques d’albercocs i les de cideres.

Per dinar els plats més típics eren les pilotes amb salsa d’avellana o amb salsa d’ametlla, que poc a poc van ser substituïdes per les pilotes amb tomatigat. També eren plats comuns el conill amb pebres o amb cebes, que es podia menjar tan calent com fred, perquè la festa de Sant Joan no és una festa d’estar massa temps assegut a una taula. Darrerament s’hi han afegit les calderetes i els arrossos amb llagosta, els plats de marisc o el anar a dinar a restaurants. Coses de l’evolució i la globalització de la festa.

Les postres més tradicionals eren el menjar blanc, que també es menjava per berenar acompanyat de crespellets, com també la tortada d’ametlla, sempre present a les grans celebracions, els bunyols de crema i les fruites de temporada, com les cireres, les figues flors i els albercocs. Tenien i tenen també protagonisme les dolces amb aigua i anís, com també els dolços de convit, els confits i antany les avellanes plenes.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.