Els arrossos de Sa Figuera

Uns dels millors del port de Ciutadella

Els arrossos de Sa Figuera

El restaurant Sa Figuera, al port de Ciutadella és tot un clàssic de la cuina marinera a Menorca i destaca per la seva ubicació al moll antic de Baixamar amb una terrassa privilegiada.

La cuina de Sa Figuera és la cuina dels amants del peix i marisc, de les calderes i calderetes i, especialment, dels arrossos mariners, tant caldosos com les paelles, de les que n’és tot un referent.

Vam optar en la nostra visita a Santiago Abelairas, que enguany a més de Sa Figuera, gestionarà El Ancla, per a demanar la paella sega de peix i marisc, en una encertada combinació d’arròs, amb el seu sofregit i fumet, rap, gamba vermella i sípia, amb el gra de cocció de l’arròs perfecte i molt gustós.

Com a gallec que és ens va recomanar un Pazo de Barrantes que marida bé amb els plats de marisc. Cal destacar que Sa Figuera té una bona carta de vins i caves, amb diferents denominacions d’origen.

Com entrants vam prova la seva fondue d’espàrrecs verds i llagostins amb formatge de Menorca i els calamarsets amb botifarró negre.