Macarronada de carn És un dels grans clàssic dels receptari de plats de pasta menorquins

Ingredients: 500 g de macarrons de pasta, 1 quilo de carn picada (1/2 de porc i 1/2 de vedella), un bon sofregit (ceba, tomàtiga, pebre verd, alls), formatge de Menorca vell ratllat, mantega, oli d’oliva, tem o moraduix i sal. Opcionalment dos ous.

Preparació: Dins una olla bullirem els macarrons, millor si són integrals i fets amb blats ecològics, amb aigua, sal i un raig d’oli. Mentres tant dins una paella farem un sofregit amb la ceba, el pebre verd, els alls, i les tomàtigues, tot ben picadet. Quan el sofregit comenci a confitar hi afegim la carn picada, la salpebrem i hi afegim un parell de culleradetes de tem o moraduix. La carn ha de quedar ben feta i ben mesclada amb el sofregit.

Untarem un tià de terra de mantega i hi posarem els macarrons i damunt els macarrons el sofregit amb la carn picada. Ho ben remenen perquè la pasta quedi ben mesclada amb la salsa. Cobrim la part de damunt de formatge vell o semi curat ratllat, hi posam dues o tres nous de mantega al damunt ¡, si volem hi escampam al damunt dos ous batuts i ho enfornam uns vint minuts a foc moderat. Estarà llest quan el formatge s’hagi gratinat i la part de damunt dels macarrons es presenti una mica rostida.

La macarronada era un d’aquells plats que no solia mancar en els menús setmanals de la Menorca de fa 40 o 50 anys, i que s’està perdent per mor que són moltes les persones que en tost de fer aquesta recepta casonala en son partidaris de fer macarrons amb tomatigat de llauna, amb carn picada industrial i espolsats de formatge, sense adonar-se que el plat menorquí, amb el seu gratinat al forn és molt més saborós i sa.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.