Conill amb tomatigat És un dels plats emblemàtics de l'estiu menorquí

Ingredients: 1 quilo de talls de conill, 1 ceba, 1 pebre verd, 1 quilo i mig de tomàtigues madures, 6 grans d’all, julivert, sucre, una fulla de llorer, pebre negre i sal.

Elaboració: Primer de tot sofregirem els talls de conill, salpebrats, dins un tià de terra amb oli d’oliva fins que quedin ben daurats. Els reservam dins una safra i dins el mateix tià farem un sofregit amb la ceba i la fulla de llorer, el pebre verd, l’all i les tomàtigues ben capolades. hi afegim una cullerada de sucre -per matar l’amargor de les tomàtigues- i deixem que coguin i es confiti la salsa. Hi afegim els trossos de conill que teníem reservats, excepte els fetges i els ronyons. A part, dins un morter, farem una picada amb els fetges i ronyons fregits, all i julivert i sal que afegirem al tià amb el tomatigat i el conill.

És un plat que si es deixa reposar un parell d’horetes és més bó que menjat al moment i fins i tot si el deixam reposar tot un dia i menjar-lo ensoldemà, que diuen que encara és més bo. Tant es pot menjar al natural o tornat a escalfar.

Per acompanyar tindrem al mig de la taula un bon plat de patates fregides amb alls i fulles de llorer.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.