Conill amb tomatigat

És un dels plats emblemàtics de l'estiu menorquí

Conill amb tomatigat

Ingredients: 1 quilo de talls de conill, 1 ceba, 1 pebre verd, 1 quilo i mig de tomàtigues madures, 6 grans d’all, julivert, sucre, una fulla de llorer, pebre negre i sal.

Elaboració: Primer de tot sofregirem els talls de conill, salpebrats, dins un tià de terra amb oli d’oliva fins que quedin ben daurats. Els reservam dins una safra i dins el mateix tià farem un sofregit amb la ceba i la fulla de llorer, el pebre verd, l’all i les tomàtigues ben capolades. hi afegim una cullerada de sucre -per matar l’amargor de les tomàtigues- i deixem que coguin i es confiti la salsa. Hi afegim els trossos de conill que teníem reservats, excepte els fetges i els ronyons. A part, dins un morter, farem una picada amb els fetges i ronyons fregits, all i julivert i sal que afegirem al tià amb el tomatigat i el conill.

És un plat que si es deixa reposar un parell d’horetes és més bó que menjat al moment i fins i tot si el deixam reposar tot un dia i menjar-lo ensoldemà, que diuen que encara és més bo. Tant es pot menjar al natural o tornat a escalfar.

Per acompanyar tindrem al mig de la taula un bon plat de patates fregides amb alls i fulles de llorer.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris