Paella valenciana

Ingredients: 1/2 pollastre, 1/2 conill, caragols, 4 cors de carxofa, 100 g de monge- tes verdes, 100 g de garrofó (mongeta blanca valenciana), 1 pebre vermell torrat, 1 pebre verd, 4 grans d’all, 4 tomàtigues de ferro o 3 tomàtigues grosses d’estiu i ben madures, safrà en brins, 1/2 quilo d’arròs, 1 litre d’aigua, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins una paella amb oli d’oliva sofregim els talls de conill i de pollastre fins que siguin ben dauradets i els reservam a part. En el mateix oli feim el sofregit comen- çat pel pebre vermell i els grans d’all ben picadets, i després hi posam les tomàtigues ratlla- des. Mentres feim el sofregit, torram el pebre vermell al forn i passats 20 minuts el treim i el deixam refredar per poder-li llevar les pells i pipides i tallar-lo en tires de per llarg, que re- servarem.

Quan el sofregit hagi ben confitat, uns 10 minutets o un quart d’hora, a foc dolç hi afegim els talls de carn, els caragols (ja bullits) i les verdures. Ho deixem confitar cinc minu- tets i és hora de posar-hi l’aigua; ho tastam de sal, i quan arranqui el bull hi afegim el safrà i l’arròs.

Ho deixam cinc minuts a foc fort i sis minuts a foc moderat, ho tapam un parell de mi- nuts més i servim el plat a taula.

Notes: Pensau a salar cada ingredient quan el poseu a la paella. Cada comensal tin- drà un quart de llimona per amanir el plat d’arròs si li ve de gust. Aquesta paella la feia la meva besàvia a la Vall d’Uixó, amb llenya de taronger i garrover, per tal que quedés més perfumada.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris