Paella valenciana

Ingredients: 1/2 pollastre, 1/2 conill, caragols, 4 cors de carxofa, 100 g de monge- tes verdes, 100 g de garrofó (mongeta blanca valenciana), 1 pebre vermell torrat, 1 pebre verd, 4 grans d’all, 4 tomàtigues de ferro o 3 tomàtigues grosses d’estiu i ben madures, safrà en brins, 1/2 quilo d’arròs, 1 litre d’aigua, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins una paella amb oli d’oliva sofregim els talls de conill i de pollastre fins que siguin ben dauradets i els reservam a part. En el mateix oli feim el sofregit comen- çat pel pebre vermell i els grans d’all ben picadets, i després hi posam les tomàtigues ratlla- des. Mentres feim el sofregit, torram el pebre vermell al forn i passats 20 minuts el treim i el deixam refredar per poder-li llevar les pells i pipides i tallar-lo en tires de per llarg, que re- servarem.

Quan el sofregit hagi ben confitat, uns 10 minutets o un quart d’hora, a foc dolç hi afegim els talls de carn, els caragols (ja bullits) i les verdures. Ho deixem confitar cinc minu- tets i és hora de posar-hi l’aigua; ho tastam de sal, i quan arranqui el bull hi afegim el safrà i l’arròs.

Ho deixam cinc minuts a foc fort i sis minuts a foc moderat, ho tapam un parell de mi- nuts més i servim el plat a taula.

Notes: Pensau a salar cada ingredient quan el poseu a la paella. Cada comensal tin- drà un quart de llimona per amanir el plat d’arròs si li ve de gust. Aquesta paella la feia la meva besàvia a la Vall d’Uixó, amb llenya de taronger i garrover, per tal que quedés més perfumada.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear