El conseller Vicenç Vidal i l’Agència de Turisme promocionen les Illes Balears com a destinació gastronòmica al Salón de Gourmets de Madrid Hi ha participat la cuinera ciutadellenca Sílvia Anglada

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el director de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Jaume Alzamora, han visitat aquesta setmana la fira especialitzada en gastronomia Salón de Gourmets que se celebra a Madrid del 7 al 10 de maig. Les Illes Balears hi participen amb un estand propi amb l’objectiu de posicionar-se com a destinació de gastronomia.

L’estand compta amb 5 empreses coexpositores que acudeixen a la fira per promocionar els seus productes. Es tracta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen de l’Oli de Mallorca, el Consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, el Consell Regulador de la Denominació d’origen de Binissalem,  Agromallorca i Especias Crespí. Tots ells ofereixen durant els dies de fira diferents tasts dels seus productes als visitants.

L’estand de les Illes Balears han rebut la visita del secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Carlos Cabanas, que ha degustat unes sopes mallorquines elaborades per la xef María Solivellas.

El conseller Vidal i el director de l’ATB han aprofitat també la seva presència a aquesta fira de gastronomia per visitar diferents productors de les Illes Balears que hi són presents amb un estand propi, com per exemple els embotits de Can Company (Mallorca) o els formatges de Son Mercer de Baix, a Menorca.

La presència de les Illes Balears a la fira Salón de Gourmets obeeix a l’estratègia  del Club de Producte Gastronomia de l’ATB, una eina de treball on està representat tant el sector públic com el sector privat i que té per objectiu la millora del nostre producte i el posicionament com a destinació gastronòmica. Aquest Club i totes les accions que desenvolupa reben finançament de l’Impost de Turisme Sostenible.

Taller: ‘Quin gust tenen les Illes Balears?’
Durant la jornada de dilluns ha tingut lloc un taller gastronòmic de les Illes Balears que, sota el nom ‘Quin gust tenen les Illes Balears?’, s’ha organitzat per donar a conèixer una petita part de la gastronomia de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Així,  reconeguts xefs de cadascuna de les illes ha realitzat una interpretació personal del gust que tenen les illes.

Per part de Mallorca, la xef Maria Solivellas, del restaurant Ca na Toneta, ha cuinat unes clàssiques sopes mallorquines. La menorquina Sílvia Anglada, d’El Tast de na Sílvia, ha preparat unes albergínies farcides com a representació de l’illa de Menorca. Per Eivissa, Iñigo Rodríguez, del restaurant de l’hotel Pachá, ha elaborat un exquisit sofrit pagès. Finalment, la xef del l’hotel Casbah Martina Cacheiro de Formentera, ha cuinat un frit de pop en representació de la més petita de les Balears.

En conjunt, ha estat una mostra extraordinària de la gastronomia de les nostres Illes, amb una representació dels productes locals, tant de la terra com del mar, i ha anat acompanyada d’una explicació detallada per part dels xefs de la història i la tradició de les receptes més tradicionals de les Illes Balears.

Diferents mitjans de comunicació especialitzats en gastronomia i en turisme gastronòmic han assistit al taller, i tots ells han pogut tastar després els plats elaborats pels nostres xefs.

Programa de tasts illencs
Per a la jornada de dimarts es continuaren organitzant tallers de gastronomia a l’estand de les Illes Balears per tal de donar a conèixer la nostra oferta als visitants i a la premsa especialitzada. Concretament es realitzà un taller sobre el “El Variat, la tapa de Mallorca”, a càrrec dels xefs Miquel Calent i Jaume Vicens, amb degustacions i una mostra de fotografies realitzades pel reconegut fotògraf Nando Esteva. Es presentarà el “variat”, una tradició a cuines i barres de Mallorca, la recepta del qual inclou un plat de pilotes amb tomàtiga, frit mallorquí de xot, sípia amb salsa de ceba, ensalada russa, calamar arrebossat i croquetes.

Finalment, avui dimecres 9 de maig tendrà lloc un altre showcooking anomenat “Les illes llamineres”. De la mà del xef i reboster Tomeu Arbona, que es caracteritza per haver recuperat receptes oblidades, s’elaboraran postres com el quarto embetumat (Mallorca), crespells farcits de brossat (Menorca), salsa d’Eivissa (Eivissa) i robiol de brossat de cabra (Formentera).

Tots els tallers es realitzen dues vegades al dia, un al dematí i un altre a l’horabaixa.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.