Pastissets És un dels dolços de convit més antics de l'illa

Els pastissets són uns dels dolços o pastes casolanes més típiques de l’illa de Menorca. Tenen un motllo especial que va des de les 4 a les 7 puntes. Els motllos de 4 i 5 puntes són per a fer els pastissets buits o llissos, mentres que els de 6 i 7 puntes són per a fer els pastissets plens.

Formen part de la rebosteria de convidada de les principals celebracions i onomàstiques. Es menjen tant a les postres com als convits del capvespre acompanyats d’una copeta de vi dolç. Quan antigament els pares d’un jove anavem a veure els de ca la jove que l’hi agradava al seu fill per a festejar, el que es coneixia com “Anar a demanar entrada”, el que es servia eren els pastisets, plens o buits, amb la copeta de vi dolç, de Mistela o Malvasia.

PASTISSETS

Ingredients: 1.200 g de farina, 8 vermells d’ou, 400 g de sèu, 400 g de sucre i una closca d’ou plena d’aigua.

Elaboració: Mesclarem el sucre amb la sèu i els vermells d’ou i ho ben batrem a mà. Seguidament hi afegirem l’aigua i la farina i ho pastam fins aconseguir una pasta no gaire closa. Hi ha qui a la pasta hi afegeix una culleradeta de mel.

Una vegada tinguem la pasta feta, agafam l’aprimadora i l’aplanam entre dos papers de seda o de barba, ja que és molt fàcil de rompre.

Quan tinguem la pasta estirada, anam posant culleradetes de codonyat, figat o de confitura de poma i carabassa, o d’altres i amb un motllo de fer pastissets els anam retallant. Tidrem també bocins de pasta, bé dels retalls i altra que hem reservat per a tapar el farciment. Els enfornam uns 12 minuts a 180 graus, i quan estiguim -vigilarem el forn perquè no es facin massa- els deixem refredar i un cop freds els espolsam de sucre fi pel damunt.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear