Maramao, un nou concepte de tapes d’autor a Ciutadella Tapes, torrades i hamburgueses amb ànima italiana

Ahir a la nit vaig anar per primera vegada al Maramao, un nou bar de tapes que s’ha obert a la placeta de Cas Duc, al número 8 del Carrer del Santíssim, on durant anys hi havia el Bar Can Santi, de bons i grans records.

En va recomanar el Maramao en Bep Mendoza, de Vinum Ciutadella, i també l’amic i gran gastrònom, l’artista Ramon Jesús, membre de l’Academia de la Gastronomia Catalana. Tots dos em van recomanar aquestes tapes italianes, que no et deixen indiferent i que són un nou concepte de tapes d’autor a Ciutadella.

Vam començar per unes perles de Gorgonzola, on t’oferèixen unes esferes de pasta filo fullada, farcides d’una crema del formatge blau italià que literalment es fon dins la boca. El llit de betarràvec (remolatxa) confitat, també ens sedueix, i per tant la primera impressió ja va ser molt bona.

Vam seguir amb una torrada de beicon cruixent damunt pa de vidre amb tomàtiga fregada. La textura, el sabor, la presentació d’un simple pa amb beicon ja era tot diferent, i també el sabor, el gust i el plaer dels que ens agrada la carn de porc. Les recomanacions dels amics eren totalment encertades, i el Maramao poc a poc et va seduint, agradant.

Seguirem amb la carn de porc, Maiale en italià, i ens vam atrevir amb la seva pancetta de patanegra, que de primeres et sembla contundent, però quan la proves t’adones que no. El seu grau de cocció és totalment encertat, melós, envolvent, gustós… Ens va agradar i sorprendre, servit damunt un puré de patata, també molt bo.

Ramon Jesús ens va dir “no heu de partir sense provar la seva brandada de bacallà”, i ben cert que tenia raó. El seu zeppole de bacallà, són uns bunyols de pell cruixent i interior de brandada de bacallà. Una de les tapes que de segur crearan adicció i en seran un dels plats estrella de la casa.

Vam acompanyar les tapes d’unes canyes ben fresquetes d’Estrella Galicia, si bé pots demanar vi en copes i també hi ha una bona carta de vins.

Poc sabem encara de Maramao, només que a la cuina hi ha el Màximo, la seva dona serveix a la sala i una al·loteta catalana, de molt bon estar els ajuda a les taules.

Ens queden pendent les hamburgueses, que vam poder veure in situ que tenen molt bona pinta, com les postres italianes, dels que els dels país de la bota en són uns grans experts.

De moment hem fet la primera visita, el descobriment, i no serà la darrera perquè el Maramao té pinta de convertir-se en lloc de moda i de culte gastronòmic.

Temps al temps.

FITXA TÈCNICA

Maramao, Carrer del Santíssim, 8 A. 07760 Ciutadella de Menorca

Tel de contacte 871 53 19 47

Tapes d’autor italianes, torrades, hamburgueses d’autor, ensalades…

Preu 10/15 euros per persona

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.