La FFTM manté la seva aposta pels Press Trips i Fam Trips com a eines de promoció

Un grup de periodistes gastronòmics britànics visita aquests dies Menorca

La FFTM manté la seva aposta pels Press Trips i Fam Trips com a eines de promoció

La Fundació Foment del Turisme de Menorca aposta fort per aquestes accions promocionals per la seva eficàcia, ja que es canalitzen a través de persones prescriptores, amb autoritat i capacitat d’influència reconegudes.
A més, s’adrecen a un perfil de turista que planifica les seves vacances al marge de fórmules tancades, que té un poder adquisitiu mitjà-alt i que demostra interès per conèixer la destinació.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha posat ja en marxa la campanya de viatges de premsa (press trips) i de familiarització (fam trips) d’aquest any, amb la qual cerca donar a conèixer in situ les fortaleses de l’illa com a destinació turística diferenciada.

Seguint la línia marcada en anys anteriors, enguany també arribarà a Menorca una nombrosa representació de periodistes, bloggers i agents de viatge de diferents països per conèixer l’illa i canalitzar les seves vivències cap als potencials clients.


Es tracta d’accions de caire experiencial que possibiliten la presència física a Menorca de professionals especialit- zats en oci i viatges amb capacitat prescriptora, amb una destacada autoritat i reputació online, i, en conseqüència, una elevada capacitat d’influència. A més, s’adrecen a un perfil de turista que planifica les seves vacances al marge de fórmules tancades, que té un poder adquisitiu mitjà-alt i que demostra interès per conèixer la destinació.
Fins a dia d’avui han passat per l’illa periodistes de prestigioses revistes franceses com Dandy, Vital o PT, i alguns freelance, que han aprofundit en l’oferta de luxe i lifestyle, turisme actiu, cultura i gastronomia de Menorca. També un equip de la televisió italiana RAI, que s’ha centrat en mostrar el potencial de l’illa més enllà de la temporada alta.
El mes de maig és, però, el de major activitat. Al press trip del mercat britànic sobre producte gastronòmic (detall més avall) se sumen altres rellevants com el que es farà amb Brigitte, la revista alemanya més important dirigida al públic femení; amb l’OET de Viena per reforçar la connexió d’Austrian Airlines; o amb diferents mercats per donar a conèixer la cultura del cavall. Interessant serà l’acció que es programarà amb el comparador de viatges online Easyvoyager, amb una audiència de més de 3 milions de persones.

També cal tenir en compte els viatges de familiarització amb agents turístics. Destaquen els que s’organitzaran amb el touroperador italià Eden, per mirar d’avançar l’operativa més enllà del maig, o amb Jumbobeds. En aquests casos es desplaçaran a Menorca 50 i 40 agents de viatges, respectivament. També s’han previst fam trips amb els mercats suís, austríac i txec.

Una de les accions més potents serà la que es durà a terme amb la xarxa alemanya d’agències independents RTK de cara al setembre, quan està previst que es faci una acció de formació amb 3.000 agents de viatges, dels quals se seleccionaran els 22 més preparats per visitar l’illa. Al setembre també s’han programat press trips amb blog- gers britànics per posicionar Menorca com a destinació familiar en temporada baixa i per promocionar el Camí de Cavalls.

Viatge gastronòmic


Del 25 al 28 d’abril visiten Menorca cinc prestigiosos periodistes gastronòmics del Regne Unit: Christopher Leabeater, de The Daily Telegraph; Glen Mutel, de National Geographic Food; Shilpa Ganantra, de The London Economic; Elaine Lemm, de The Yorkshire Post; i Andrew Forbes, de The Luxury Editor.

En aquests quatre dies entraran en contacte amb productors agroalimentaris i artesanals, així com amb restau- radors, i podran constatar les fortaleses del producte gastronòmic menorquí. Visitaran un celler, una tafona, una formatgeria, un obrador, una destil·leria i les salines de Fornells; tastaran diferents propostes de restauració, des de fórmules més tradicionals a més innovadores; i també coneixeran el port i el centre de Maó, Ciutadella, es Merca- dal, Fornells i el jaciment de Torre d’en Galmés.

Al juny es repetirà una acció de característiques similars amb periodistes de la revista gastronòmica Delicious i del Sunday Times Travel Magazine.