Ferreries organitza la Fira del Pa i l’embotit Es celebrarà aquest cap de setmana, dissabte i diumenge

El calendari de fires gastronòmiques que s’organitzen durant tot l’any a Menorca s’amplia amb una cita que té com a protagonista el pa d’obrador. La I Fira del Pa i de l’Embotit arriba aquest cap de setmana a Ferreries amb l’objectiu d’atraure un públic que reconeix i aprecia el pa d’aquí, de proximitat, saludable i de qualitat, i els productes agroalimentaris de l’illa. La fira vol ser un mostrador per donar a conèixer aquests productes i per posar en valor i reconèixer la feina dels forns i empreses locals per mantenir l’elaboració de pa fresc i embotits tradicionals.

La Fira estarà oberta dissabte de 10.00 a 16.00 hores i diumenge de 10.00 a 14.00 hores a l’envelat de la Plaça Espanya. Hi haurà tretze paradetes on el públic podrà comprar pans, pastes i productes de rebosteria de Pastisseria Artesana Lluís Febrer; els pans de La Marcona elaborats de forma artesana a partir de la recuperació del cultiu d’un blat antic de Menorca; els pans i les pastes integrals i ecològiques de Es Gra; i les pastes i melmelades d’Azahar; i les especialitats que ha preparat el forn Pedro de Ferreries per presentar com a novetat a la fira: focaccia d’olives; focaccia amb embotit, i pa d’olives i romaní. També hi haurà paradetes d’embotits i formatges de Es capell de Ferro; Bosco Pons; Ecocarn; Alcaidusset; Torre Trencada; Binigarba; i Binillubet; a més de les begudes de Cas Xifoner.

Pa blanc de La Marcona, fet amb blat de xeixa

Com activitats complementàries, durant el matí del dissabte hi haurà un taller d’olis essencials i vegetals per a la salut i la bellesa a càrrec de l’artesana Carolina Carreras (11.30h); l’actuació del grup Billy Goats (13.00h); i un tast a càrrec de la secció Cuinetes de l’Associació de Veïns d’Enclusa (14.00h). Coincidint amb la Fira, diferents comerços del poble també han organitzat degustacions de productes durant el matí de dissabte: la carnisseria Barber; el Minimercat Can Janer, el forn Los Claveles i la dietètica Sa Botiga que presentarà pa i oli ecològics i embotits vegetals.

Durant el matí del diumenge, els més petits es podran divertir amb els Jocs Populars que s’han organitzat amb Sa Xaranga (11.00h) i al migdia hi haurà l’actuació de Ten String Duo. La fira organitzada per l’Ajuntament de Ferreries amb el patrocini de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) es tancarà a les 14.00h.

La Fira és l’activitat principal que s’organitza aquest mes en el marc del programa “Ferreries tot l’any” que té com a lema “Pel març, un pa sota el braç”. L’Ajuntament també ha editat un vídeo promocional dels forns de Ferreries per a distingir i posar en valor els productes artesans davant la proliferació de productes industrials i precongelats. Al vídeo hi apareixen La Marcona, i els forns de Can Marc, Los Claveles, Pedro i Lluís Febrer, elaborant pans de confiança, tradicionals com el pa de pagès o els cócs, ecològics, però també noves i saboroses varietats.

Enllaç al vídeo promocional dels forns de Ferreries:

Video Pa Forns Ferreries

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.