Gin Xoriguer, present i futur prometedor

La ginebra menorquina obté una Medalla d'Or als Estats Units a més de convertir-se en l'ingredient principal d'un combinat premiat en un concurs de cocteleria.

Gin Xoriguer, present i futur prometedor

Una tradició de segles amb projecció de futur. Gin Xoriguer ha obtingut un important reconeixement a Estats Units on “El seu color clar, aromes fresques de baies fresques de ginebró, puntes de pícea, closques cítriques mixtes i espígol amb un cos mig vellutat, vibrant i sec i una llavor de fonoll complexa, llarga i càlida, fondant, pebre blanc, meló dolç i final d’angèlica “, ha convençut els jutges americans que no dubten a qualificar Gin Xoriguer d ‘” excel·lent “per als amants de la ginebra.

“El reconeixement de Beverage Testing Institute, una institució de referència en l’anàlisi i puntuació de begudes als Estats Units, és un recolzament per Destil·leries Xoriguer, que té en aquest país, molt competitiu també en el sector de la beguda, un important mercat per l’exportació dels seus productes “, han destacat des de l’empresa menorquina.

David Torronteras, premiat al Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya.


Al reconeixement institucional nord-americà, se suma el premi guanyat per David Torronteras, estudiant del PFI-PTT Palamós- Palafrugell, de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell al 35 Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya organitzat per l’escola de direcció Hotelera de Sant Pol de Mar .

Torronteras es va imposar en la categoria “Destresa i habilitat” amb el seu “Còctel Costa Brava”, en el qual Gin Xoriguer es combinava amb bitter Gran Reserva, xarop de pera, suc de magrana i, finalment, un toc decoratiu cítric a partir d’una rodanxa d’aranja, per oferir “una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bitter, el perfil versàtil del xarop de pera i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d’esperança i eternitat “, segons destacava Alfons Rius i Ribalta, professor de Torronteras.

Rius explica que Torronteras, qui va acompanyar el còctel amb una tapa elaborada amb productes de proximitat, va aconseguir fer gaudir al un expert jurat tècnic i degustador amb una combinació que pretenia homenatjar el paisatge i l’essència de la Mediterrània.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/