Braç de gitano de vermell d’ou Els braços de gitano tenen una merescuda fama a Menorca

BRAÇ DE GITANO DE VERMELL D’OU

Ingredients: El pes de 8 ous de sucre, el pes de 4 ous de farina i 8 ous.

Ingredients pel farciment: 8 vermells d’ou i el pes dels mateixos en sucre i una pell de llimona.

Elaboració del congret: Mesclarem els vermells d’ou amb el sucre i poc a poc anam incorporant la farina. A part muntarem les clares a punt de neu i poc a poc les incorporam als vermells ensucrats i sense deixar de remenar ho anam mesclant amb una forquilla de fust fins aconseguir la textura desitjada.

Elaboració de la gemma: Picarem el sucre amb la pell de llimona, la posam dins un bol i tot seguit hi afegim els ous batuts i mesclam bé fins aconseguir la textura desitjada i reservam en fred.

Tindrem una palangana o llauna i la cobrirem amb paper d’enfornar untat de sèu i al damunt hi posam la pasta de congret que hem fet i l’aprimam perquè ens quedi una làmina. Ho enfornam uns 10 minuts a 180 graus. Deixem que refredi i ho omplim de gemma o confitura de vermell d’ou i ho anam enrotllant donant la forma de braç de gitano. Cobrim també de gemma la superfície exterior amb l’ajuda d’una espàtula.

Amb els blancs d’ou que ens han sobrat en farem merenga i mitjançant una màniga de pastisser guarnirem el braç de gitano, que també podem adornar de cireres confitades.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Nou web Govern Balear